Ключарски
Как да изберем най-добрия ключар в Пловдив

Как да изберем най-добрия ключар в Пловдив

Ако някога сте се заключвали в дома си, знаете каква главоблъсканица може да бъде това. Първата ви мисъл е да помолите някой, който да ви помогне да излезете от тази ситуация. Ако ваш близък или приятел не може да ви донесе резервен ключ, то следващото ви обаждане трябва да бъде до местен ключар. Според комисията за защита на потребителите, някои ключари, които се рекламират като „местни“ може изобщо да не се намират близо до вас. Те може да нямат нужната квалификация. Нещо повече, може да се възползват от вас, като ви поискат доста голяма сума за извършената услуга.

Когато избирате местен ключар, а той изобщо не е на близо.

Помислете за този сценарии: Фирма, която е далеч от вашия град, избира име което е сходно с с такова на местен ключар. Компанията се рекламира като местна, като дори има и адрес в населеното място. Когато се обадите по телефона се свързвате с кол център в друг град. Нещо повече на посочения адрес няма никакъв ключар.

Може да ви бъде казана цена по телефона, но когато ключарят пристигне, той може да ви поиска доста по висока сума.

Някои ключари, които се рекламират като местни могат да имат обяви в различни сайтове или указатели под различни имена, но телефонния номер да бъде един и същ.

Съвети при избора на ключар

Кой е най-добрият начин да изберете уважаван ключар? Първо е добре да направите проучване, преди да имате наистина нужда от него, както бихте направили с водопроводчик, строителен майстор, електротехник или друг професионалист. Ако попаднете в извънредна ситуация обаче, като например да не може да си отключите автомобила, то тогава няма да имате особено много време за проучване. За това ще ви дадем някои съвети при такива ситуации:

  • Например ако се намирате в „Кършияка“ в гр. Пловдив и намерите в указателя ключар или попаднете на реклама в интернет, то е добре да проверите адреса, дали действително там се намира ключарско ателие.
  • Чрез телефонен номер или името на фирмата можете бързо да проверите в търсачката за мнения и отзиви от предишни клиенти
  • Запишете имената и телефоните на ключарите които сте намерили за бъдеща справка
  • Когато се обадите по телефона попитайте за името на фирмата, ако лицето откаже да ви даде тази информация, то потърсете друг ключар
  • Обяснете проблема си максимално подробно. Повечето профеионални ключари ще ви дадат съвет по телефона и приблизителна цена на услугата.
  • Попитайте за допълнителни такси преди да се съгласите. Някои фирми могат да таксуват допълнително ако например ги извикате посред нощ или в почивни дни.
  • Ако цената която ви е дадена по телефона се разминава значително с поисканата на място, то откажете услугата
  • Когато ключаря пристигне на място поискайте му визитка и дали ще ви издаде касов бон или фактура за извършената услуга.
  • Очаквайте и ключаря да ви поиска документ за идентификация, например лична карта, за да се увери че действително живеете на този адрес или талон за автомобила ако действително е ваш
  • Професионалните ключари са инвестирали средства в оборудване. Забележете когато той дойде на място дали има нужните професионални инструменти или електронни средства

В случай че има следващ път

Ако сте попаднали на уважаван ключар, запазете името на фирмата или телефонният му номер. Това може да ви спести доста време и нерви следващия път когато ви потрябва подобна услуга.

Вашият надежден ключар в гр. Пловдив – ЕТ „Димитър Николов“

В Kluchari-Plovdiv.bg ние покриваме всичко. Ние можем да покрием всички ваши жилищни, търговски, автомобилни ключарски нужди. Ако не може да си отключите дома, автомобила или дори сейфа, нашите лицензирани техници за на ваше разположение 24 часа. Обадете ни се на 0899 08 09 66 или поискайте консултация.